Ihan kiva tää uus häkki.

 

Aloitetaan nyt ensimmäisenä Nadadorin järjestämästä Jaakko Suoknuutin koulutuksesta. Oli huippu viikonloppu monilta osin. Sain paljon vinkkejä ohjaamiseen ja kotiin opeteltavaa. Ensimmäinen päivä oli mielestäni parempi, sillä ärsytti, että saksalaiseen  tuhrauti niin paljon aikaa toisena päivänä. Mulle ei vain mennyt saksalainen jakeluun ja Eldallekin homma oli täysin uusi. Toisaalta olisin odottanut opastusta ihan perus valsseihin ja vähän yksinkerataisempiin asioihin. Tykkäsin Jaakon opetustyylistä ja siitä, että sanotaan suoraan asioita. Moni saattoi  ottaa nokkiinsa hänen sanomisistaan, mutta itse olen urheiluvalmeltajilta tottunut pahempiinkin kommentteihin. Palkkasin Eldaa pallolla, sillä sen se tuo suoraapäätä takaisin minulle, eikä jää pyörimään sen kanssa. Tosin sen verran sain aina neuvoja suoritusten väleissä, että olisi se senkin kerennyt palauttamaan.

Kotiläksyjä:

- Viistot lähdöt.

- Esteiden välinen hetki. Pitää muistaa seurata missä se koira liikkuu!

- saksalainen

-Muita en muista, mutta itse huomasin lämmitellessä, että sylikääntöjä on treenattava.

Elda ainakin kävi melkoisen kuumana treeneissä. Nyt sille on tullut se ns."agility haukku". Oikeastaan se sai alkunsa edellisistä keppitreeneistä.

Yövyimme kenneltalossa, jossa meitä yöpyjiä ja koiria oli runsaasti. Seurailin paljon Eldan laumakäyttäytymistä. Se ei ole paljoa ollut ainakaan monen koiran kanssa sisätiloissa. Elda ei ainakaan helpolla rauhottunut, vaan hössötti ja seuras muo paikasta toiseen. Pelkäs varmaan, että jätän sen hoitoon. Jos muut koirat olit rauhottuneet, niin Elda oli aina haastamassa muita leikkimään. Elda oli oikea painimestari. Oli koiria, joista se ei kovimmin välittänyt, niitä joita kannatti kunnioittaa ja pysyä loitolla ja sitten niitä joiden kanssa leikittiin ja mellastettiin. Se haki selvästi laumassa paikkaansa.  Eldalle teki mielestäni todella hyvää kun pääsi kunnon koiralaumaan opettelemaan laumassa oloa.Meillä oli oma yöpymishuone, jonne Elda rauhoittui hyvin ja nukkui rauhassa. Yleensä Elda on nukkuu rauhattomasti vierailla, mutta nyt syynä oli ehkä todella uupunut koira.

Ollaan edistytty Eldan kanssa näissä laumanjohtajuus asioissa. On vielä paljon tehtävääkin. Yksi kauheus oli kun olimme lomalla viikon ja Eldaa tuli hoitamaan äitini. Elda oli laittanut meillä aika ranttaliksi. Ajatteli ottaa koko homman haltuunsa. Oli ollut oikea pikkuhirviö. Eldan uusia lempinimiä onkin Pikku-Sattan ja Pikku-Susi. :D Vielä kun äitini oli hieman sairastanut ja Eldakaan ei ollut saanut niin paljoa purettua energiaansa, kun olisi pitänyt. Se oli ensinnäkin itkenyt yhden päivän. Sitten oli jättänyt ulkona aamupissat tekemättä ja kusaissut protestiksi sisään. Se oli myös vetänyt hullunlailla hihnassa; kävely oli  ollut kunnossa jo jonkin aikaa, mutta uutta taluttajaa oli testattava. Se oli hepuloinut yhtäkkisesti lenkillä tai ruvennut hyppimään ja vetämään lahkeista tai muutenvaan paimentanut jalkoja ym. Olin antanut paljon ohjeita etukäteen, sillä arvasin hieman, että se tulee koettelemaan hoitajaansa. Äitini on kuitenkin jämäkkä ja oikeastaan ainut, jolle olen voinut antaa sen pidemmäksi aikaa hoitoon. Siskoani se rakastaa kovasti, mutta johdattelee ja pomottaa täpöllä. Lomalla olin lukenut taas yhden johtajuus kirjan ja asennoitunut johtopaikan varastamiseen, siillä paikkahan oli taas koeteltavissa matkan jälkeen. Eldahan käyttäytyi kun enkeli ja meillä on muutenkin mennyt aika hyvin lenkillä ja kotona. Välillä se yrittää kyllä temppujaan, mutta olen saanut ne jäämään vain yrityksiksi. Elda on myös käyttäynyt oikein siveästi ystäviemme ollessa kylässä. Ei ole pakottanut ja dominoinut, vaan ottanut homman rennosti, eikä paljoa edes välittänyt vieraista.

Pieni analyysini Eldasta: Elda on epävarma, mutta dominoiva ja sen energiataso on korkea.

 

Viimeviikolla harjoiteltiin treeneissä välistä vetoja. Vasemman käden ohjaus/haltuun otto on selvästi heikompi kuin oikean. Pääsin myös kokeilemaan Umpan Eläkeläis parsoni Rissasella välistävetoa, sekä kokeilin ohjata pienen radan. Todella taitava ja nope kinttuinen koiruli. Oli siistiä kokeilla ohjata koiraa joka osaa jo kaiken ja minun on juostava täysiä, jotta homma pysyy hallinnassa. Persjätössä hieman jännitti, että kerkeänkö ennen Rissasta, jotten teilaa pientä koiraa kumoon. Kerkesin! :) Ihastuttava ja innostava tapaus.

Huomenna ajattelin mennä hallille treenailemaan Jaakon kotiläksyjä, kontakteja ja keppejä jos ehtii. Tiistaina olis Marian treenit.

 

Loppukesästä otettu kuva Mummolasta, jossa Eldan vieressä makaa setäni perni Ozzy. Pieni kunnioitettava hajurako Ozzyyn on pidettävä.Ozzy jaksoi todella hyvin Eldan ärsyttämiset. SE vei siltä luut, leikki sen leluilla ja jopa tyrkytti palloa Ozzylle, että se heittäisi sen sille.Täh!? Elda on hupsu koira. Ozzy komensi vain silloin kun leikimme vain Eldan kanssa, mutta se ei itse kuitenkaan suostunut leikkimään muiden kuin mummoni kanssa.

Raaskin viimeinkin ostaa Eldalle autohäkin. Piti ostaa vielä kun rahaa oli, ja enne kuin opiskelijan rahat on vähissä.

Tässä kokeilin mahtumistani häkkiin ja jopas Eldankin oli sinne kanssani ängettävä.