Pesty karvaturri, ennen trimmiä



Vauhtiviiva trimmaus. Toinen sai kärsiä huvittuneista  ja tuijottavista katseista muutaman päivän, jonka jälkeen Eldasta tuli  kokonaisnahkile. :)

Käytiin mittauksessa  Kotkassa sunnuntaina. Maksiksihan tuo mitattiin. En tosin palauttanut kisakirjaa, joten mittaustahan ei hyväksytty. Tiedän toki että hyvin pienet mahikset on jos mediksi tuon saa, mutta pienikin toivonpilkahdus luo minulle toivoa asiasta. Kun ei kerran kisattu, niin mittaan sitten uudestaan kun lähdetään starttaamaan. Oikeastaan mittaus ei ollut mielestäni edes reilu Eldaa kohtaan, joten siksikään en hyväksyttänyt sitä. Mehän jouduttiin olemaan viimeisiä mittauksessa, koska ei kisattu. Mittauksessa oli myös espis Caruso, joka mielestäni oli ilman muuta medi. Kuulemma myös mediksi seuralla ovat mitanneet. Carusso meni siis ekana mittaukseen. Se seisoi paniikissa pöydällä olkapäät korvissa ja näin ollen 3mm yli maksin. Elda siis carusoa isompi ehkä n. sentin ja selkäpituudelta pitempi, joten näyttääkin näin ollen myös kookkaammalta. Meidän oli oikeastaan turha mennä edes mittaukseen, vaikka mitta näyttäisikin mediä, sillä eihän tuomari voinut päästää Eldaa mediksi, jos ei Carussoakaan. Elda oli mittauksessa aivan paniikissa. Heti pöydälle päästyä alkoi pari naista hyörimään ympärillä ja lääppimään toista. Aika hyvää syvä kyykkyä tuo pistelikin paniikissa, mutta oli  tosin kasassa ja nojasi minuun. Tuomari ei edes kertonut palon mitta näytti. Sanoi vaan ettei mediksi mene. Asia oli jo ns. päätetty ennen mittausta, koska Carussokaan ei mediksi mennyt. No nyt tietää ainakin mitä treenata. Nimittäin estekorkeuksia nostelemaan. Hyppytekniikkaa pitäisi päästä treenaamaan johonkin kurssille,koska itsellä siitä ei hajua ole. Ärsyttäähän asia tosin itseänikin kovasti, mutta säälittää  myös tuo pikkukoirani, joka joutuu hyppimään isojen koirien sarjassa, korkeilla esteillä. Minä koitan lohduttautua sillä , että oltaishan me oltu jo liian ylivoimaisia medeissä. ;) Haasteiden pariin siis! Kenellekköhän sitä seuraavaksi veisi mittauttamaan. Sen mukaan sitten valitsen myös kesällä  ne ensimmäiset kisamme.

Ajattelin masentuvani mittauksesta niin että treenaamiseen tulee taukoa, mutta päin vastoin sisua ja intoa treenata on entistä enemmän. :) Ainakin on asioita mitä treenata ja paljon. Nyt ei tarvitse pitää lupaustani toisen koiran hankkimisestakaan. :D Olin siis luvannut etten toista koiraa ole ottamassa ainakaan kahteen vuoteen, mikäli Eldasta tulee medi.  Eipäs tullut, joten toinen koira kehiin ja sassiin.  No vitsi vitsi.

Eilisissä treeneissä tuli tehtyä hienot tiikeri syöksytkin maahan (oikeasti plösäys mahalleen) kaikkeni antaneena. Oli tuo tekonurmipohja paljon miellyttävämpi vastaanottopohjana kuin hiekka, vaikka vaatteeet kivasti vihersivätkin. Eldakaan ei tullut ilkkumaan vaan nuolemaan naamaani huolissaan. Lohdutti kuulla että ratapätkä oli kolmossarja radan, sillä vaikka aika kivasti se menikin, niin vireheettä rataa ei ensimmäisellä päästy. (todellakaan) Oon ajatellu että kisaamaankaan ei voida mennä jos ei päästä ratoja läpi ensimmäisellä, mutta sainkin helpotuksekseni kuulla että usein radat mitä treenataan eivät ole ykkösten ratoja.
Tekniikkapätkällä aiheena olikin sopivasti takaaleikkaukset.  Treenattiin treeneissä maksin alimmalla korkeudella. Huomasin nyt selvästi myös sen minkä medeillä Elda pystyi korjaamaan. Jos pusken liikaa niin rimat tippuu, joten pitää vähän keskittyä tohon omaan ajottamiseen lisää ja antaa koiralle tilaa suorittaa.

Tiistaina kävin treenaamassa pelkkiä kontakteja. A sujui jo kivasti, joka näkyi myös torstainakin. Puomi ei suju edelleenkään. Kontaktit rupee olemaan muullatavoin aika hyvät. Lelun heittämiset ja kaiken laiset omat häiriöt Elda kestää, siis pysyy paikalla. Puomilla jää usein edelleen etutassut puomille eikä maahan.  hommia riittää. Lopuksi otin piristykseksi kuudella kepillä menoa niin että itse juoksen täysiä ohi. Jos juoksin irti kepeistä täysiä tai lähes täysiä ohi, niin sujui ihan mallikkaasti, mutta jos juoksin lähellä keppejä kilpailu oli Eldalle liikaa. pitää seuraavaksi treenata kahdellatoista kepillä niin että loppuun tulee ohjureita ja pakottaa kristian palkkaushommiin. :D

Kisaamaan ei voida vielä lähteä siksikään etten osaa päättää ohjauksia radalla, ainakaan fiksuja sellaisia. Hahmottaminen ohjauksen valinnassa ja siinä millä puolella olen on todellakin hakusessa. Kai nuo ajanmyötä hahmottuu minullekkin. Pitäisi  valita myös rohkeammin sylkkäreitä ja takaaleikkauksia, sillä monissa tilanteissa toimineet paremmin kuin erilaiset valssivariaatiot.







pitäisköhän lopettaa kontaktien treenaus ja ostaa tollaset. :D