Nyt on kisalisenssi maksettu, joten kisaamaan vaan. :) Muo jännittää jo nyt hirmuisesti!! Iik!
Suunnitelmissa olisi aloittaa kisauramme Kotka Santalahden kisoista. Mikäs sen parempaa kuin kisata kivassa ympäsristössä meren rannalla. Katotaan ni Elda syöksyy mereen eikä esteille. ;D
Muutama viikko olis vielä aika treenailla ja sitten agilitykisauramme saa alun, se jää nähtäväksi millaisen. Tavoittelemaan lähdetään toki hakemaan nollaratoja joka ikisestä startista, mutta yhteen nollaan olisin jo hirmuisen tyytyväinen. Kisat siis 19 ja 20.5. Molemmille päiville kaksi starttia, mikä kuulostaa aika sopivalta.

Ollaan käyty nyt harvase päivä treenailemassa kontakteja Kasarminmäenkentällä lenkin yhteydessä. Kentälle ei vielä ole tuotu puomia, joten A:lla ja keinulla treenailtu lähinnä ja yhdistelty pieniä radan pätkiä kontakteihin. Kotona  ollaan tehty naksu laatikko treeniä ja iltasin oon heitelly Eldalle frisbeetä. Frisbeen noutamisen uskon kehittävän nopeutta ja Elda rakastaa sitä ainakin yhtäpaljon kuin agilityäkin. Noutajan hellää suuta  Elda ei tosin omista. Frisbeet ovat täynnä hampaan jälkiä ja yksi löysempi frisbee on vääntynyt. Täytyyhän se saalis ensin listiä ja riepotella, että tuo varmasti kuolleen saaliin mammalle. :D  Mulla on sellainen tunne, että mun frisbeen heittotaidot ovat parantuneet.  Kykenen jopa  ottamaan pientä vauhtia ja silti suuntavaisto pysyy kohdillaan. :D  Saan sentään jo suht suoria heittoja aikaiseksi. Kristianiltakin tuli jotain kehun tapaista, tai sitteen se  yritää vaan kosiskella muo heittelemään radalle sen kanssa.

Käytiin äsken just Eldan kanssa juoksulenkillä. itselläni olisi kulkenut, mutta Eldaa kiinnosti vain puoleen matkaan.  Alkuunsa juoksi niin kauniilla ravilla ja oikein ihastelin sen askellusta, mutta sitten tahti lopahti. Väsyneeltä se ei vaikuttanut, mutta pienoinen "pulkka" se kyllä oli. Käveltiin sitten loppumatka ja edelleen se tuppas olemaan "pulkkana". Musta tuntuu että Eldaa ei vaan kiinnosta. Muutama kilsa on kivaa , mutta sitten se kyllästyy. Tais pettyy kun ei mentykkään tänään kentälle treenaamaan agilityä.

Koirakuumetta on ollut myös havaittavissa jo jonkin aikaa , vaikka suunnitelmissa ei olekkaan ottaa ihan heti ole pentua. Vastahan me ruvetaan Eldankin kanssa kisaamaankin. Yksinkertasesti ei olisi myöskään varaa treenata kahden koiran kanssa. Sen verta kallis harrastus tämä agility on. Haluun käydä kuiteskin mahdollisimman paljon noissa koulutuksissa, koska niistä saa niin paljon irti ja kerralla oikein opitut asiat on vaan tosi tärkeitä. Kokemuksesta lentopallon osalta tiedän, kuinka vaikeaa on muuttaa tai korjata värin opittua tekniikkaa. Alunperin oon aatellu ,että vesikoira sen olla ja pitää, varsinkin kun oon ollu tosi tyytyväinen Eldaan, sen työskentelyyn ja motivoituneisuuteen, oppimiskykyyn  ja kaikkeen. :) No nyt on tullut kuitenkin kilpaileva rotu vierelle, josta oon kovasti etsinyt tietoa. En usko että arvaatte, koska en olisi itsekkään arvannut kiinnostuvani kyseisestä rodusta. En aijo paljastaa suunnitelmistani sen enempää, koska mieli voi vielä muuttua, eikä asiakaan ole vielä ajankohtainen. Saas nähdä. :D Itseasiassa olisin löytänyt jo pari mielenkiintoista yhdistelmääkin, jotka tosin olivat ulkomailta. onneksi kristian palauttaa maan tasalle ja takoo järkeä päähän. Yleensä se on kyllä toisinpäin, mutta koirat saavat mieleni sekaisin.

Heissulivei!

Ps. Meiillä taisi tullakin Eldan kanssa justiinsa vuosi täyteen  agilityharrastuksen parissa. heart